Ontwerpbestemmingsplan Zijdebalen

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 juni 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Zijdebalen.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied Zijdebalen ligt midden in Utrecht, net ten noordwesten van de binnenstad. In het noorden wordt het gebied begrensd door de David van Mollemstraat en in het zuiden door het kantoorcomplex aan de Kaatstraat. Hier bevindt zich momenteel de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrecht. De grens aan de westzijde wordt gevormd door de Westerdijk en de oostgrens door de Zeedijk.

Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van de realisering van woningen en voorzieningen in het gebied. Het bestemmingsplan richt zich in hoofdzaak op het vastleggen van de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor de woonfunctie en andere gemengde functies.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart), ligt met ingang van 10 juni 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 21 juli 2010, ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur;

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Noordwest

    Amsterdamsestraatweg 283, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Plan inzien via ruimtelijkeplannen.nl

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Deze rapporten kunt u wel downloaden van de gemeentelijke website.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan indienen. Zienswijzen dienen te worden gericht aan:

De gemeenteraad van Utrecht

Dienst StadsOntwikkeling, afdeling Stedenbouw en Monumenten

de heer S.G.R. de Boer

Antwoordnummer 3376

3500 VP Utrecht

Een postzegel is niet nodig, graag op de envelop vermelden ‘Ontwerpbestemmingsplan Zijdebalen’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven