Ontwerpbestemmingsplan Kop van Leeuwesteyn Zuid

Het college van burgemeester en wethouders maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 juni 2010 het ontwerpbestemmingsplan Kop van Leeuwesteyn Zuid gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het plangebied van het bestemmingsplan Kop van Leeuwesteyn-Zuid is globaal omsloten door de rijksweg A2 in het westen, Ds. Martin Luther Kinglaan in het noorden, Amsterdam-Rijnkanaal in het oosten en Taatsendijk/Martinus van Tyrusviaduct en Ortheliuslaan in het zuiden.

Het nieuwe bestemmingsplan heeft als doelstelling het mogelijk maken van de Park and Ride ‘Hooggelegen’ (P+R) aan de zuidwestkant langs de rijksweg A2. Om de Park and Ride bereikbaar te maken, zal tevens een extra afrit vanaf de rijksweg A2 gerealiseerd worden.

Een andere ontwikkeling binnen het plangebied is de (her)ontwikkeling van de hallen aan de Groenewoudsedijk. De hal aan de Groenewoudsedijk 6 komt op doordeweekse dagen vrij voor bedrijfsactiviteiten en in het weekend- en op feestdagen voor gebruik door de Utrechtse Bazaar. Ten behoeve van de Utrechtse Bazaar wordt een parkeergelegenheid gerealiseerd rondom de hallen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, dat bestaat uit een toelichting, regels, verbeelding (plankaart) en bijlagen met ingang van 10 juni 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 21 juli 2010, inzien bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26, Neudeflat (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur;

  • Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

  • Wijkbureau Leidsche Rijn

    Verlengde Vleutenseweg 32A, Utrecht

    Open van maandag van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Plan inzien via internet

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook op de website van de gemeente (www.utrecht.nl/bestemmingsplannen) is het plan te raadplegen.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

T.a.v. mevrouw mr. M. Paumen

Postbus 16200

3500 CE UTRECHT

S.v.p. op de envelop vermelden:

‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kop van Leeuwesteyn Zuid’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch op nummer 030-286 0281 een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven