Vaststelling (gewijzigd) bestemmingsplan ‘Buitengebied 2e partiële herziening (recreatiegebied Kievitsveld)’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3:8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 april 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 2e partiële herziening (recreatiegebied Kievitsveld)’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben bij besluit van 14 februari 2006 goedkeuring onthouden aan een aantal delen van het bestemmingsplan Buitengebied, waaronder het recreatieterrein Kievitsveld. Het ontwerpbestemmingsplan bevat de planologisch-juridische aspecten van de nieuwe bestemmingsplanregeling voor het recreatieterrein Kievitsveld te Emst. Hierbij wordt o.a. de locatie van de waterskibaan vastgelegd en worden de aanwezige natuurwaarden meebestemd.

De gemeenteraad is aan een aantal (onderdelen van) zienswijzen tegemoetgekomen. Daarnaast is er tot enkele ambtshalve wijzigingen besloten. Meer informatie hierover is te vinden in het raadsbesluit, de zienswijzennota/nota van wijzigingen en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. In de zienswijzennota/nota van wijzigingen is een overzicht opgenomen van alle wijzigingen van het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan (gewijzigd) en overige stukken liggen met ingang van 9 juni 2010 gedurende zes weken ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe. De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00–12.00 uur en op woensdag van 8.00–20.00 uur. De plannen zijn tevens in te zien op de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘Bouwen en Wonen’.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Epe, 8 juni 2010

Naar boven