Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Zweefvliegveld’

Burgemeester en wethouders van Heumen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 22 april 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, Zweefvliegveld Malden’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingplan maakt uitbreiding van de vliegtuigenloods annex werkplaats evenals uitbreiding van de horecavoorziening voor de aeroclub en dagrecreanten mogelijk.

De wijziging ten opzichte van het ontwerpplan heeft betrekking op de middels de regels mogelijk gemaakte bebouwing. Bij het opstellen van de regels is abusievelijk uitgegaan van de verkeerde maten van de bebouwing. De wijziging van de regels ten opzichte van de bouwplannen komt niet voort uit wijziging van het bouwplan maar door een verkeerde inmeting van de maten waarop de regels dienden te worden afgestemd.

Het ontwerpplan heeft vanaf donderdag 17 december 2009 voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpplan zijn geen zienswijzen ingekomen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken zijn met ingang van 10 juni 2010 digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens liggen de stukken vanaf deze datum tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie Grondgebiedzaken in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden en zijn deze digitaal beschikbaar via www.heumen.nl.

Tegen het besluit tot vaststelling kan van 10 juni 2010 tot en met 21 juli 2010 door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als een belanghebbende beroep instelt kan deze verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 22 juli 2010, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Malden, 8 juni 2010

Naar boven