Goedkeuring bestemmingsplan ‘Golfbaan De Bolgerijsche, Vianen’

Burgemeester en wethouders van Vianen maken bekend, dat Gedeputeerde Staten van Utrecht het op 19 februari 2008 vastgestelde bestemmingsplan ‘Golfbaan De Bolgerijsche, Vianen’ op 11 mei 2010 hebben goedgekeurd.

Aan genoemd bestemmingsplan was al eerder door Gedeputeerde Staten van Utrecht goedkeuring verleend bij besluit van 2 september 2008. Laatstgenoemd besluit is echter bij uitspraak van de Raad van State van 18 november 2009 ( in het besluit van Gedeputeerde Staten staat als datum abusievelijk vermeld 18 november 2008) vernietigd wegens het ontbreken van een advies van een deskundige op het gebied van verkeer.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de aanleg en gebruik van een golfbaan in het gebied dat globaal wordt begrensd door de Autenasekade, Ceelenweg, A27, Achterkade en het Merwedekanaal.

Het goedkeuringsbesluit, het goedgekeurde bestemmingsplan en het verkeersonderzoek liggen vanaf 2 juni 2010 gedurende zes weken van maandag tot en met vrijdag van 09.00–13.00 uur en op woensdag tot 19.00 uur voor eenieder ter inzage bij de afdeling Stadswinkel, Voorstraat 30 te Vianen.

Inzage en downloaden is ook mogelijk via de website van de gemeente, www.vianen.nl.

Tegen het besluit tot goedkeuring kan binnen de termijn van 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die een bedenking heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten of door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn bedenking tijdig bij Gedeputeerde Staten kenbaar te maken.

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd van € 150,– voor een natuurlijk persoon of € 298,– voor een rechtspersoon.

Indien beroep is ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tevens worden verzocht om een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Ook hiervoor is grifierecht verschuldigd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Vianen, 1 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Vianen,

de secretaris,

A. Kuiper.

De burgemeester,

D.A.M. Koreman.

Naar boven