Vastgesteld bestemmingsplan ‘Maartensdijk 2009’

De gemeenteraad heeft op 29 april 2010 het bestemmingsplan ‘Maartensdijk 2009’ gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en plankaart. Het plangebied betreft de kern Maartensdijk. De begrenzing van het plangebied bestaat globaal gesproken uit de overgang van de kernbebouwing naar het buitengebied en valt samen met de grens van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Maartensdijk’, waarbij de grens op de Dorpsweg ligt na nummer 244, de grens op de Kon. Wilhelminaweg ligt na nummer 15 en op de Tolakkerweg ligt de grens ter hoogte van de nummers 153 en 214. Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de actualisering van bestemmingsplannen binnen de gemeente De Bilt.

De wijzigingen betreffen:

Algemeen

Daar waar nodig worden ondergeschikte aanpassingen van redactionele aard en vernummeringen uitgevoerd.

Toelichting

In paragraaf 5.3 wordt in de tabel de aanduiding ‘maximale bouwhoogte (m)’ opgenomen, met als doel het aangeven van de maximale bouwhoogten van de telecommunicatiemasten aan de Dierenriem.

Regels

  • Lid 1.1 sub jj wordt als volgt gewijzigd: ‘oorspronkelijke achtergevel: de achtergevel ten tijde van de oplevering van het hoofdgebouw dan wel – indien het hoofdgebouw nog gerealiseerd dient te worden – de achtergevel van het hoofdgebouw, zoals deze met de bouwvergunning wordt beoogd’.

  • Lid 1.1 sub kk wordt als volgt gewijzigd: ‘oorspronkelijke zijgevel: de zijgevel ten tijde van de oplevering van het hoofdgebouw dan wel – indien het hoofdgebouw nog gerealiseerd dient te worden – de zijgevel van het hoofdgebouw, zoals deze met de bouwvergunning wordt beoogd’.

  • Lid 3.2 sub f wordt als volgt gewijzigd: ‘de afstand tussen gebouwen en de zijdelingse bouwperceelgrens dient minimaal 3 meter te bedragen, met dien verstande dat indien de situering van bestaande gebouwen hier niet aan voldoet, de afstand van gebouwen tot de zijdelingse bouwperceelgrens niet minder mag bedragen dan de bestaande afstand tot de zijdelingse bouwperceelgrens’.

  • Lid 3.2 sub g wordt als volgt gewijzigd: ‘de bouw van kassen en andere glasopstallen, anders dan ter vervanging van de bestaande kassen en glasopstallen, is niet toegestaan, met uitzondering van de gronden binnen het bouwvlak behorende bij de zorgboerderij, waar een kweektunnel is toegestaan met een maximale oppervlakte van 200 m2’.

  • In lid 4.2 sub b wordt ‘6 meter’ vervangen door ‘7 meter’.

  • Lid 5.2 sub c wordt als volgt gewijzigd: ‘de bouwhoogte van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mag niet meer bedragen dan 15 m, tenzij anders is aangeduid’.

  • Aan lid 5.2 wordt na sub c het volgende sublid toegevoegd: ‘ter plaatse van de aanduiding ‘maximale bouwhoogte (m)’, mag de bouwhoogte van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, niet meer bedragen dan is aangeduid’.

  • Lid 10.1 wordt als volgt aangepast:

    • een nieuw sub. c in te voegen:

      • c. ter plaatse van de aanduiding ‘horeca tot en met horecacategorie 1b’ voor horeca, voor zover behorend tot categorie 1a en 1b van de van deze planregels deeluitmakende Staat van Horeca-activiteiten.

    • Sub. c, d en e te vernummeren tot d, e en f.

  • Lid 22.2 wordt als volgt gewijzigd:

    • Na sub i (Uitbreiding aan de zijgevel) wordt het volgende nieuwe sub j toegevoegd:

      Aaneen bouwen uitbreiding achter- en zijgevel (hoekjesregel)

      • j. Bebouwen van de hoek gelegen tussen de uitbreiding aan de achter- en de zijgevel is toegestaan, met inachtneming van de volgende regels:

        • 1. de afstand van de aan- en uitbouw tot de zijdelingse bouwperceelgrens mag niet minder dan 1 m bedragen;

        • 2. de diepte van de aan- en uitbouw mag niet meer bedragen dan de maximaal toegestane diepte van de uitbreiding aan de achtergevel;

        • 3. de goothoogte van de aan- en uitbouw mag niet meer bedragen dan de bouwhoogte van de eerste bouwlaag van het hoofdgebouw;

        • 4. de bouwhoogte van de aan- en uitbouw mag maximaal 2 m meer bedragen dan de toegestane goothoogte.

    • Sub j tot en met sub s wordt vernummerd tot sub k tot en met sub t.

Kaart

  • De bestemming van een aantal (delen van) groenvoorzieningen langs de Melkweg wordt gewijzigd van ‘Verkeer – Verblijfsgebied’ in ‘Groen’.

  • Op het perceel Dorpsweg 126 wordt het bebouwingspercentage verhoogd naar 70%.

  • De bestemming van de verhuurde gronden met de bestemming ‘Verkeer – Verblijfsgebied’ bij de woningen Sterrenlaan 2, Marshof 12, Marshof 11 tot en met 29 en Melkweg 15 tot en met 27 gewijzigd in de bestemming ‘Wonen’.

  • De waarde ‘bebouwingspercentage’ van de aanduiding ‘maximale goot-, bouwhoogte (m) en maximum bebouwingspercentage (%)’ ter plaatse van het perceel Dorpsweg 147 wordt gewijzigd van ‘50’ in ‘32’.

  • De grens van het bouwvlak op perceel Dorpsweg 117 wordt zo aangepast dat de gewenste bouw van een stal volgens de eisen ui de Maatlat Duurzame Veehouderij kan worden gerealiseerd. Het bouwvlak wordt 1 meter in westelijke richting vergroot.

  • Aanpassing van de aanduidingsvlakken ‘maximum bebouwingspercentage (%)’ door voor de kadastrale percelen A 1831, A 2062, A 2069 en A 2071 een bebouwingspercentage van 60% op te nemen en voor het kadastrale perceel A 2070 een bebouwingspercentage van 80%.

  • Ter plaatse van de bestaande telecommunicatiemast aan de Dierenriem wordt de aanduiding ‘maximale bouwhoogte (m)’ opgenomen met de waarde: 25.

  • Ter plaatse van de nieuw op te richten telecommunicatiemast aan de Dierenriem wordt de aanduiding ‘maximale bouwhoogte (m)’ opgenomen met de waarde: 40.

  • Op het perceel 1104 (Dorpsweg 12) wordt de aanduiding ‘horeca tot en met horecacategorie 1b’ opgenomen

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Maartensdijk’ met ingang van 10 juni 2010 gedurende zes weken tot en met 22 juli 2010 voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum van het gemeentehuis in Bilthoven (Soestdijkseweg Zuid 173).

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0310.0005BP00102-VA01

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www2.debilt.nl/ruimtelijkeplannen/NL.IMRO.0310.0005BP00102-/NL.IMRO.0310.0005BP00102-VA01

Gedurende genoemde termijn van tervisielegging kunnen zij, die tijdig hun zienswijze met betrekking tot het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze eerder kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Met betrekking tot de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht, kan eenieder gedurende de genoemde termijn van tervisielegging bij de Raad van State beroep aantekenen.

Bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan tegelijkertijd, naast het instellen van beroep, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend als gevolg waarvan het besluit van de gemeenteraad niet in werking treedt totdat op dat verzoek is beslist.

Voor het instellen van beroep en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven