Vastgestelde uitwerking Binnenstad/Vossenberg-Zonnekwartier, blok 12

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat zij op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening op 25 mei 2010 de uitwerking Binnenstad/Vossenberg-Zonnekwartier heeft vastgesteld. De uitwerking ligt met ingang van 10 juni 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de Stadswinkel. Ook raadpleegbaar via www.Helmond.nl, onder bestemmingsplannen.

Het uitwerkingsplan is gelegen in woonbuurt De vossenberg van Binnenstad-Oost. Het plangebied grenst aan de achterzijde van de bebouwing aan de Molenstraat en wordt verder begrensd door de Spitsmuisstraat, Sjef Gerrisstraat en Burgemeester van Houtlaan.

Tegen de vastgestelde uitwerking kan binnen de hiervoor vermelde termijn schriftelijk beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij het college hebben ingediend, alsmede door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij de het college in te dienen.

Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen, die beroep hebben ingesteld, en wanneer sprake is van spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Ontwerpbestemmingsplan

Centrum ’t Hout - Houtse Parallelweg 133

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Centrum ’t Hout - Houtse Parallelweg 133 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 10 juni 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1, te Helmond.

Het ontwerpbestemmingsplan kan digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisering van een gebouw voor huisvesting van meervoudig gehandicapte jongeren die onder begeleiding van stichting ORO samenwonen.

Binnen bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, afdeling Ruimtelijke Ordening en Verkeer, Postbus 950, 5700 AZ Helmond, onder vermelding van: zienswijze Centrum ’t Hout - Houtse Parallelweg 133.

Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur telefonisch naar voren worden gebracht door te bellen naar het hiervoor aangewezen telefoonnummer (0492) 58 74 55.

Helmond, 9 juni 2010

Naar boven