Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Glastuinbouwgebied Het Grootslag 2003 - 1e part. herz. 2009

Burgemeester en wethouders van Andijk, maken ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 juni 2010, gedurende de termijn van 6 weken en dus tot 22 juli 2010 ter inzage ligt het bij raadsbesluit van 22 april 2010 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Glastuinbouwgebied Het Grootslag 2003 - Eerste partiële herziening 2009.

Het bestemmingsplan betreft het gebied, aan de westzijde begrensd door de Driehuizen, aan de oostzijde door de Molensloot, aan de zuidzijde door de Veenakkers en aan de noordzijde door een denkbeeldige lijn gelegen op ca. 250 m ten zuiden van de Gedeputeerde Laanweg, alle te Andijk.

De herziening repareert een aantal onvolkomenheden uit het oorspronkelijke plan en past de genomen planologische besluiten m.b.t. de gevestigde glastuinbouwbedrijven in. Bij de vaststelling zijn de toelichting en de voorschriften op enkele onderdelen aangepast, en de plankaart t.a.v. een perceel met glastuinbouwbestemming gewijzigd.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is tevens besloten geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12. lid 2 Wro vast te stellen, aangezien voor het gebied al eerder een exploitatieovereenkomst is gesloten.

Het bestemmingsplan kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Wonen, Middenweg 73 te Andijk. Deze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9–12 uur en woensdagmiddag van 14–16 uur.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit een gemotiveerd gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro, juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • iedere belanghebbende, tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen; de inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website: www.andijk.nl via de pagina Bouwen en Wonen.

Andijk, 9 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Andijk,

A. Oortgiesen,

secretaris.

A.F.T. Streumer,

burgemeester.

Naar boven