Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Kedichem dorp’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leerdam maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 april 2010 het bestemmingsplan ‘Kedichem dorp’ heeft vastgesteld.

Bij de vaststelling zijn een aantal wijzigingen aangebracht in het plan ten opzichte van het ontwerp zoals deze ter inzage heeft gelegen. De aanpassingen zijn het gevolg van ingediende zienswijzen, maar ook ambthalve wijzigingen komen voor. Alle doorgevoerde aanpassingen staan vermeld in een aparte Staat van Wijzigingen bij het bestemmingsplan.

Het raadsbesluit, de Staat van wijzigingen, het vastgestelde bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 juni tot en met 14 juli 2010 gedurende een periode van zes weken op werkdagen voor eenieder ter inzage op het stadskantoor van Leerdam:

Bezoekadres

Dokter Reilinghplein 1,

4141 DA Leerdam

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9:00 uur–12.30 uur loketten

Maandag t/m vrijdag 13.00 uur–17.00 uur (op afspraak)

Daarnaast zijn alle stukken beschikbaar via de gemeentelijke internetsite www.leerdam.nl (via de knoppen ‘dienstverlening’ – ‘Wonen en Bouwen’ – ‘bestemmingsplannen’).

De begrenzing van het bestemmingsplan wordt bepaald door de bebouwde kom van het dorp Kedichem. Het plan is consoliderend van aard, er worden geen ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Eventuele ontwikkelingslocaties worden niet in dit bestemmingsplan opgenomen, omdat de plannen voor deze locaties nog niet voldoende uitgewerkt zijn. In overleg met de initiatiefnemers is besloten om de voor de ontwikkelingslocaties zelfstandige planologische procedures te volgen. Om deze reden is het opstellen van een exploitatieplan niet aan de orde.

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de inzagetermijn beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij:

de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019,

2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een onomkeerbare situatie ontstaat, kan – naast het instellen van beroep – in een spoedprocedure aan de voorzieningenrechter van de rechtbank worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Het bestemmingsplan treedt dan niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor zover het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Leerdam, 2 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Leerdam,

de secretaris,

M.H.J. van Kruijsbergen.

De burgemeester,

V.J.H. Molkenboer.

Naar boven