Vaststelling Structuurvisie Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken bekend dat de gemeenteraad op 1 maart 2010 de ‘Structuurvisie Marum – kiezen voor kansen’ heeft vastgesteld overeenkomstig artikel 2.1 van de Wet op de ruimtelijke ordening.

De structuurvisie geeft de ruimtelijke visie voor het gehele grondgebied van de gemeente Marum voor de komende 10 tot 15 jaar weer. Het is een beschrijving van de meest gewenste ontwikkelingen op hoofdlijnen van de gemeente. De ambitie van de gemeente komt tot uiting in het gekozen motto: ‘Kiezen voor kansen’. Marum zal zich tussen nu en 2025 op vijf projecten richten om de ambities te realiseren: bedrijvige linten (levendige linten), leefbare dorpen (dorpen voor alle leeftijden), sterk centrum (consolidatie in de kern), netwerktoerisme en landschapsontwikkeling. Ook is de visie verbeeld in een Structuurvisiekaart. In deze kaart geven we de opbouw van de gemeente weer en de gewenste ontwikkelingen.

Inspraak

In de periode van 30 oktober 2009 tot en met 10 december 2009 heeft het ontwerp Structuurvisie ter inzage gelegen voor inspraak. Naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen heeft de gemeenteraad besloten geen wijzigingen door te voeren in het ontwerp Structuurvisie.

Inzage

De Structuurvisie treedt de dag na bekendmaking, zijnde 4 juni 2010, in werking en ligt vanaf die datum permanent ter inzage in het gemeentehuis van Marum tijdens openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 8.30–12.00 uur en op woensdag van 14.00–16.00 uur. De vastgestelde Structuurvisie is tevens digitaal te raadplegen op de website www.marum.nl, via het tabje ‘bestuur en organisatie’, ‘actueel’ en vervolgens ‘projecten en plannen’.

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de Structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven