Ontwerpbestemmingsplan Klaas Hennepoelpolder & Veerpolder, 1e herziening

Het ontwerpbestemmingsplan vormt de juridisch - planologische regeling voor de realisatie van een gedeelte van het natuurgebied in de Veerpolder en de bouwmogelijkheid voor een burgerwoning. Voor het realiseren van een nieuwe burgerwoning in dit gebied is, in verband met de spoorlijn, een akoestisch onderzoek vereist. In het vastgestelde bestemmingsplan Klaas Hennepoelpolder en Veerpolder ontbrak dit onderzoek, waardoor Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland aan dit deel goedkeuring hebben onthouden. Dit is de reden waarom het bestemmingsplan gedeeltelijk wordt herzien. Inmiddels is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Het plangebied is gelegen in het noordelijke deel van de Veerpolder en wordt globaal begrensd door de spoorlijn van Leiden naar Haarlem, de Warmonderleede en een afwateringssloot aan de zuidzijde.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding, planregels en een toelichting, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening van vrijdag 4 juni 2010 tot en met donderdag 15 juli 2010 voor een ieder ter inzage ligt. U kunt de digitale versie van het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is het bestemmingsplan in te zien bij de receptie in het gemeentekantoor aan de Wilhelminalaan 25 in Sassenheim en op www.teylingen.nl onder ‘Plannen en Projecten’.

Binnen de termijn, dat het plan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 0252-783 300.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Nienke van Beek van de afdeling Ruimte, bereikbaar op telefoonnummer 0252-783 300.

Voorhout, 3 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Teylingen.

Naar boven