Projectbesluit ‘Uitbreiding hockeyvelden HC Den Bosch’

Bekendmaking op grond van artikel 3.11 lid 2 in samenhang met artikel 3.8 lid  3 van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch maken bekend dat door hen op 1 juni 2010 het projectbesluit ‘Uitbreiding hockeyvelden HC Den Bosch’ is genomen en dat het met ingang van 7 juni 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Ook kunt u dit bestemmingsplan via de website www.s-hertogenbosch.nl raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden in het Stadskantoor.

Directe aanleiding voor het projectbesluit zijn de lange wachtlijst en de ruimtenood van Hockeyclub Den´Bosch. Er is binnen beperkte uitbreidingsmogelijkheden gezocht naar de maximale ruimte voor de uitbreiding van het hockeycomplex op de huidige locatie. Alleen door het gehele complex te herschikken, is er ten noorden van het bestaande hockeycomplex ruimte voor een uitbreiding met twee hele velden en een half veld waarmee een complex van 7,5 velden ontstaat. Samen met de herschikking en uitbreiding van de hockeyvelden is uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen noodzakelijk. Hiervoor wordt het terrein aangewend dat tijdelijk in gebruik is door een hondendressuurvereniging, in de bocht van de Oosterparkweg.

Het deel van het projectgebied dat betrekking heeft op de herschikking en uitbreiding van de hockeyvelden wordt ruwweg begrensd door de Oosterplasweg aan de westzijde, het bestaande hoofdgebouw van de hockeyclub aan de zuidzijde, het dierenasiel en een sparrenbos aan de noordzijde en de A2 aan de oostzijde. Het deel van het projectgebied dat betrekking heeft op het parkeerterrein wordt begrensd door de Oosterplasweg aan de noordzijde en verder ruwweg door de ontsluitingsweg van het recreatiegebied op de Maastrichtseweg aan de westzijde, de Maastrichtseweg zelf aan de zuidzijde en de tennisvelden aan de oostzijde.

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn tegen het besluit van burgemeester en wethouders schriftelijk en gemotiveerd beroep instellen bij de Rechtbank ’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Deze beroepsmogelijkheid komt uitsluitend belanghebbenden toe die zich op grond van artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot burgemeester en wethouders hebben gewend alsmede die belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot burgemeester en wethouders te wenden. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn Rechtbank ’s-Hertogenbosch te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 4 juni 2010

Naar boven