Bestemmingsplan Buitenwijken 1e partiële herziening

Burgemeester en wethouders van Huizen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 april 2010 het bestemmingsplan ‘1e partiële herziening bestemmingsplan Buitenwijken’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘1e partiële herziening bestemmingsplan Buitenwijken’ betreft grotendeels een reparatie van het vigerende plan ‘Buitenwijken’, welke gelet op de nieuwe Wet ruimtelijke ordening en een gedeeltelijke onthouding van goedkeuring door G.S. noodzakelijk geacht wordt.

Tevens zijn enkele plankaarten aangepast conform eerder verleende vrijstellingen.

Naast deze reparatie wordt in het bestemmingsplan een nieuwe ontwikkeling meegenomen:

  • het verplaatsen van het bouwvlak aan de Patrijslaan 11.

Het plan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart).

De raad heeft het plan gewijzigd vastgesteld. De wijziging betreft een aanpassing in de bestemming ‘Tuin III’. De regeling is als volgt gewijzigd:

  • a. per bouwperceel mag niet meer dan 50% van het gedeelte dat achter de rooilijn is gelegen worden bebouwd met aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen met een maximum van 80 m2.

  • b. voor percelen waarbij het gedeelte dat achter de rooilijn is gelegen groter is dan 500 m2, mag maximaal 100 m2 bebouwd worden;

  • c. voor percelen waarbij het gedeelte dat achter de rooilijn is gelegen groter is dan 1000 m2, mag maximaal 150 m2 bebouwd worden;

  • d. voor percelen waarbij het gedeelte dat achter de rooilijn is gelegen groter is dan 2000 m2, mag maximaal 200 m2 bebouwd worden.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘1e partiële herziening bestemmingsplan Buitenwijken’ ligt met ingang van 4 juni 2010 gedurende zes weken ter inzage bij het Omgevingsloket van het gemeentehuis aan de Graaf Wichman 10 (geopend op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur).

Het bestemmingsplan met daarbij het raadsvoorstel en -besluit is ook in te zien op de website van de gemeente www.huizen.nl. (via de knop bestemmingsplannen/bestemmingsplannen in procedure).

Gedurende de termijn van terinzageligging (tot en met 15 juli 2010) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen in het bestemmingsplan zoals hierboven opgesomd.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Het bestemmingsplan ‘1e partiële herziening bestemmingsplan Buitenwijken’, treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn in samenhang met het beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Huizen, 3 juni 2010

Naar boven