Bestemmingsplan Helpman

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Helpman, met de bijbehorende stukken, met ingang van 4 juni 2010 gedurende zes weken ter inzage ligt bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Daar vindt u de ‘papieren versie’ als pdf-bestand onder de knop Overzicht bestemmingsplannen.

De kaart met klikbare gegevens vindt u onder de knop Naar de kaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Het bestemmingsplan Helpman gaat twee verouderde bestemmingsplannen vervangen. Het plangebied wordt begrensd door de sportvelden en de Rooms Katholieke begraafplaats aan de noordkant, de Hora Siccamasingel aan de westkant, de Van Ketwich Verschuurlaan en de Goeman Borgesiuslaan aan de zuidkant, de Troelstralaan en de Haydnlaan aan de oostkant. Het Rabenhauptterrein maakt er deel van uit en ook is de zogenaamde ‘nadere-eisen-regeling Helperdiep’ in dit ontwerp opgenomen.

Uitgangspunt van het bestemmingsplan is het handhaven van bestaande planologische rechten en het vastleggen van de stedenbouwkundige uitgangspunten van de Helperdiepstudie. Rondom de Helper Westsingel zullen de komende jaren verschillende ontwikkelingen gaan plaatsvinden. Deze ontwikkelingen passen in het huidige bestemmingsplan Helpman en zullen ook weer mogelijk worden gemaakt in het nieuwe bestemmingsplan Helpman. Voorbeelden zijn een woningbouwplan op de locatie in de knik van het Helperdiep en de herinrichting van het kermisexploitantenterrein. Het ontwerp maakt het ook mogelijk om, indien dat op termijn gewenst is, met een binnenplanse ontheffing het kermisexploitantenterrein te verplaatsen naar de overkant van de Helper Westsingel. Verder is voor een aantal bedrijfspercelen een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om op termijn de bedrijfsbestemming te veranderen naar de functie wonen.

Het ontwerpbestemmingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat in het kader van de inspraakprocedure ter inzage heeft gelegen van 26 februari tot en met 26 maart 2010.

Vanaf 4 juni tot en met 16 juli 2010 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de Gemeenteraad, p/a dienst RO/EZ, postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met de afdeling juridische zaken van de dienst RO/EZ, tel. (050) 367 81 00.

Groningen, 3 juni 2010

Naar boven