Ontwerpbestemmingsplan ‘Marum-Alberdaheerd’, partiële herziening 2010

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 4 juni 2010 tot en met donderdag 15 juli 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Marum-Alberdaheerd, partiële herziening 2010’ (plancode NL.IMRO.0025.BPMA10BEHE2-OW03) voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8.30−12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00−16.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is in digitale vorm te raadplegen via internet op

http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0025.BPMA10BEHE2.OW03. Daarnaast is het plan op de website www.marum.nl, onder het tabje ‘bestuur en organisatie’, ‘actueel’ en vervolgens ‘projecten en plannen’ in pdf-formaat in te zien.

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn beschikbaar op:

http://gatekeeper.leek.nl/marum/plannen/NL.IMRO.0025.BPMA10BEHE2-/NL.IMRO.0025.BPMA10BEHE2-OW03/

Het goedgekeurde en onherroepelijke bestemmingsplan ‘Marum-Alberdaheerd’ voorziet in een regeling voor de ontwikkeling van woningbouw op de locatie Alberdaheerd aan de oostzijde van de hoofdkern Marum.

Inmiddels is de eerste fase van het bestemmingsplan gerealiseerd. In de vervolgfase zullen naast de gemeente enkele projectontwikkelaars in dit plan woningen gaan realiseren. Bij de uitwerking van de plannen is gebleken, dat op enkele onderdelen niet volledig aan het huidige bestemmingsplan kan worden voldaan. Het gaat om enkele bouwblokken voor grondgebonden woningen, alsmede om de omvang en hoogteregeling voor een tweetal woongebouwen. Hoewel de stedenbouwkundige hoofdopzet intact blijft, is er juridisch-planologisch op enkele onderdelen een aanpassing van het plan nodig. Ten behoeve daarvan is de voorliggende herziening van het bestemmingsplan ‘Marum-Alberdaheerd’ opgesteld. De plandelen die vanwege de ontwikkelde bouwplannen aanpassing behoeven, worden door middel van deze partiële herziening opnieuw vastgesteld. In combinatie met het reeds eerder goedgekeurde en onherroepelijke plandeel ontstaat daarmee voor de totale locatie Alberdaheerd een actuele planologische grondslag voor de gewenste invulling.

Indienen zienswijzen

Tijdens de terinzagetermijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze (een gemotiveerde reactie) naar voren brengen over het plan bij de gemeenteraad van Marum. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Marum, Postbus 2, 9363 ZG Marum. Ook kunt u uw zienswijze per e-mail indienen op het adres: gemeente@marum.nl, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Marum-Alberdaheerd, partiële herziening 2010’ en met vermelding van uw adresgegevens. Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde periode indienen, nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met een van de medewerkers van het taakveld VRO, telefoonnummer (0594) 641333.

Naar boven