Wijziging bestemmingsplan Zwarte Plakweg 48a

Het college van burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maakt bekend dat er een besluit tot wijziging van het bestemmingsplan ‘Park de Peelbergen’ ter inzage ligt voor:

  • De vergroting van de medebestemming ‘Agrarisch bouwblok’ ten behoeve van de uitbreiding van het vollegrondstuinbouw- en akkerbouwbedrijf van de heer J.A.G. Tielen voor het vergroten van de bestaande bedrijfsruimte, het oprichten van een sorteerruimte met laaddocks, het oprichten van een teeltondersteunende kas en het oprichten van een bedrijfswoning op de percelen kadastraal bekend gemeente Horst, sectie H, nummers 438 en 699 behorende bij de locatie Zwarte Plakweg 48a in America.

Burgemeester en wethouders hebben met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub a Wet ruimtelijke ordening besloten het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Park de Peelbergen’ te wijzigen teneinde de vergroting van de medebestemming ‘Agrarisch bouwblok’ toe te kennen.

Het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan ‘Park de Peelbergen’ ligt met ingang van vrijdag 4 juni 2010 gedurende een periode van zes weken tijdens de kantooruren ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 te Horst.

Gedurende deze termijn van zes weken kunnen belanghebbenden tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit tot wijziging van het bestemmingsplan naar voren te hebben gebracht. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.2.1 Besluit ruimtelijke ordening kan het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan ‘Park de Peelbergen’ ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl.

Horst, 3 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.H.C. van Rooij,

burgemeester.

A.P.M. ter Voert,

secretaris.

Naar boven