Vaststelling bestemmingsplan Opperduit 460

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 25 mei 2010 voor het perceel Opperduit 460 een nieuw bestemmingsplan heeft vastgesteld.

Op basis van artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 3 juni 2010 voor een periode van zes weken voor de beroepstermijn bij de publieksbalie ter inzage:

Het bestemmingsplan Opperduit 460.

Ter plaatse van het plangebied vigeert momenteel het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1982. Het bestemmingsplan Opperduit 460 is ontwikkelend van aard en maakt planologisch de toepassing van de ruimte voor ruimte regeling mogelijk, in die zin dat alle voormalig agrarische opstallen vervangen worden door twee vrijstaande woningen.

Binnen de genoemde termijn wordt het bestemmingsplan Opperduit 460 beschikbaar gesteld op de gemeentelijke website www.nederlek.nl.

Het bestemmingsplan Opperduit 460 is verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl. Dit betreft het juridisch bindende exemplaar met IDN-code NL.IMRO.0643.BP0911LG005-VG01.

Procedure

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Opperduit 460 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht;

  • eenieder die bezwaar heeft tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Algemene informatie

Voor algemene informatie met betrekking tot het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de publieksbalie via telefoonnummer 0180-667722.

De publieksbalie van de afdeling VROM op het gemeentehuis te Lekkerkerk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op maandag ook van 13.30 uur tot 18.00 uur. Het plan en de bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.nederlek.nl en

www.ruimtelijkeplannen.nl.

Lekkerkerk, 1 juni 2010

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nederlek.

Naar boven