Ontwerpbestemmingsplan Sportpark Sloten

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 3 juni 2010 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Sportpark Sloten ter inzage ligt bij:

  • stadsdeel Nieuw-West, locatie Pieter Calandlaan 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • Stadsdeel Nieuw-West, locatie Osdorpplein 1000, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • stadsdeel Nieuw-West, locatie Plein ’40−’45 nr. 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • u kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Sportpark – Sloten’ wordt begrensd door:

  • aan de noordkant: het hart van de Sloterweg/het hart van de sloot ten zuiden van de bestaande woningen aan de Sloterweg;

  • aan de oostkant: het hart van de Anderlechtlaan;

  • aan de zuidkant: het hart van de sloot ten noorden van de Rijksweg A4;

  • aan de westkant: de sloot tussen het sportpark en het volkstuinencomplex.

De aanleiding tot dit bestemmingsplan is het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SpvE) voor het Sportpark Sloten. De aanleiding voor het SpvE is dat de veranderende vrijetijdsbesteding buitenshuis gevolgen heeft voor de voorzieningen op het gebied van sport en het huidige Sportpark Sloten hierop niet is toegerust. Het SpvE speelt in op een geconstateerde toenemende behoefte aan een gevarieerder aanbod aan sportvoorzieningen in combinatie met bijbehorende (sportieve) recreatieve voorzieningen, maatschappelijke voorzieningen en commerciële sportvoorzieningen. Het Sportpark dient geoptimaliseerd door het opvoeren van de bespelingsgraad, een gevarieerder aanbod, de toevoeging van parkfuncties en een combinatie van sport met diverse bijpassende voorzieningen. Naast het SpvE is er ook nog een Stedenbouwkundig Plan (Sp) vastgesteld voor de nieuwbouw langs de Sloterweg. De in het SpvE en Sp voorgestelde nieuwe ontwikkeling past deels niet binnen het geldende bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan heeft daarom als doel de nieuwe ontwikkeling mogelijk te maken.

U kunt gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk, mondeling of electronisch een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. U kunt uw zienswijze richten aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, t.a.v. mevrouw mr. N. Berg, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam of aan info@nieuwwest.amsterdam.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met 14020.

Amsterdam, 2 juni 2010

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West,

A. Baâdoud,

voorzitter.

J. Goedhart,

secretaris.

Naar boven