Vaststelling beeldkwaliteitplan en bestemmingsplan Delteijk 2009

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 15 april 2010 het bestemmingsplan Delteijk 2009 gewijzigd heeft vastgesteld en het beeldkwaliteitplan ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken en het beeldkwaliteitplan liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 3 juni 2010 gedurende zes weken (tot en met 15 juli 2010).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie van de Delteijkschool en de sporthal aan de Herenstraat in Werkhoven. Het bestemmingsplan vormt het planologisch-juridisch kader voor de toekomstige woningbouw op de Delteijklocatie. Het is de bedoeling om 23 woningen te realiseren, bestaande uit 12 appartementen voor senioren en/of starters en 11 grondgebonden woningen. In het beeldkwaliteitplan zijn voorwaarden opgenomen over de gewenste ruimtelijke kwaliteit van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte.

De wijzigingen ten opzichte van het terinzage gelegde ontwerpbestemmingsplan betreffen de volgende punten:

  • a. Op de plankaart is voor het oostelijke bouwblok met de aanduiding ‘twee aaneen’, gewijzigd in ‘specifieke bouwaanduiding – vrijstaand en twee aaneen’;

  • b. In de planregels is in artikel 6 wonen een planregel toegevoegd:’ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – vrijstaand en twee aaneen’ zijn uitsluitend vrijstaande woningen en twee aaneen gebouwde woningen toegestaan’;

  • c. In artikel 1 is in de planregels het begrip ‘vrijstaande woning’ toegevoegd;

  • d. In de planregels is in artikel 6 wonen twee planregels toegevoegd over nok- en goothoogte:

    ‘de goothoogte van bijgebouwen en aan- en uitbouwen mag niet meer dan 3,30 meter bedragen;’

    ‘de bouwhoogte van een kap op een vrijstaand bijgebouw mag niet meer dan 5 meter bedragen;’

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn elektronisch raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Bunnik. Ga naar www.bunnik.nl, onder ‘Gemeentelijk beleid’, en dan doorklikken naar ‘Bestemmingsplannen’ of onder ‘Projecten’ en dan doorklikken naar ‘Breed Werkhoven/Delteijk’.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Beroep instellen

Met ingang van 4 juni 2010 kan gedurende zes weken (tot en met 15 juli) beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht;

  • eenieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl

Beeldkwaliteitplan

In het beeldkwaliteitplan zijn voorwaarden opgenomen over de gewenste ruimtelijke kwaliteit van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte.

De raad heeft het beeldkwaliteitplan ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp beeldkwaliteitplan. Nu de raad het beeldkwaliteitplan op 15 april 2010 heeft vastgesteld, is sprake van beleidsregels als aanvulling op de bestaande Welstandsnota. Het is niet mogelijk om tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitplan bezwaar of beroep in te stellen.

Het beeldkwaliteitplan ligt voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Singelpark 1 te Odijk. Tevens is het beeldkwaliteitplan te raadplegen op de website van de gemeente Bunnik (www.bunnik.nl, onder het kopje Projecten/Breed_Werkhoven/Delteijk).

Naar boven