Ontwerpbestemmingsplan Leek centrum – Synagogeplein

Burgemeester en wethouders van Leek maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf 3 juni 2010 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Leek centrum – Synagogeplein’ (plancode NL.IMRO.0022.BPLE10HERS1-OW01) ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een gedeeltelijke herziening van het op 23 februari 2004 door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Leek Centrum’ en betreft de herontwikkeling van de locatie van de centrumschool en directe omgeving in het centrum van Leek. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Samuel Leviestraat, het Boveneind en de tuinen van de woningen, gelegen aan de Pulvertorenstraat 2 tot en met 26. Het plangebied omvat daarnaast een aan het Molenkanaal gelegen terrein met bestaande parkeerfunctie en een aan de Pulvertorenstraat gelegen groenstrook, waar ruimte zal worden geboden voor de aanleg van parkeerplaatsen.

Het ontwerpbestemmingsplan biedt onder andere de mogelijkheid tot:

  • het realiseren van (zorg-)woningen met commerciële ruimte op de hoek Samuel Leviestraat-Pulvertorenstraat;

  • een uitbreiding van commerciële ruimte aan de achterzijde van panden aan het Boveneind, inclusief de bouw van woningen en

  • de bouw van een woongebouw voor appartementen of zorgwoningen met commerciële ruimte.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tijdens openingsuren ter inzage bij de balie van de afdeling VVH in het gemeentehuis van Leek, Tolberstraat 66 te Leek. Het ontwerp is ook te raadplegen via www.leek.nl onder Inwoners → Bouwen en wonen → bestemmingsplannen → ontwerpbestemmingsplan Leek centrum – Synagogeplein en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met 14 juli 2010 kan eenieder schriftelijke zienswijzen omtrent het ontwerp indienen bij de gemeenteraad van Leek, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan contact worden opgenomen met de heer S.P. van Sloten van de afdeling RMO (0594-551640).

Naar boven