Ontwerpbestemmingsplan ‘Gennep Noord’

De gemeente Gennep heeft een ontwerpbestemmingsplan opgesteld voor het gebied ‘Gennep Noord’. Het gebied ‘Gennep Noord’ wordt ten noorden begrensd door de Niers en de historische kern van Gennep en ten westen door de N271. Ten zuiden van de Brabantweg maakt de wijk ‘Logterberge’ nog deel uit van het plangebied en in oostelijke richting wordt het gebied begrensd door het natuurgebied ‘Looierheide’. Voor dit gebied gelden op dit moment 15 bestemmingsplannen. Doel van het bestemmingsplan ‘Gennep Noord’ is om gedurende de planperiode van 10 jaar te beschikken over één actueel en effectief bestemmingsplan. Er worden geen nieuwe, grote ontwikkelingen mogelijk gemaakt, het gaat uitsluitend om het moderniseren van de verbeelding en regels. Het ontwerpbestemmingsplan is naar aanleiding van de ingediende inspraakreacties, het overleg met verschillende instanties en ambtshalve aanpassingen gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan dat vanaf 16 oktober 2008 gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Gennep Noord’ met bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor eenieder met ingang van 3 juni 2010 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • digitaal (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link:

    http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0907.BP10010NoordGNP-ON01

    De bronbestanden zijn beschikbaar via de volgende link:

    http://ro-online.robeheer.nl/0907/6FA7BF3D-8B84-45CC-AC23-546850BC7DB4/

  • digitaal (in de vorm van pdf-bestanden) op de gemeentelijke website www.gennep.nl via digitaal loket → bestemmingsplannen → Gennep Noord.

  • digitaal en op papier bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep. Buiten de openingstijden kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0485-494141.

Gedurende de periode van terinzagelegging (dus tot en met woensdag 14 juli 2010) kan eenieder een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Gennep, t.a.v. Burgemeester en Wethouders, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Gennep Noord’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via elektronische weg (e-mail) een zienswijze in te dienen.

Gennep, 2 juni 2010

Burgemeester en Wethouders van Gennep.

Naar boven