Terinzagelegging ontwerpprojectbesluit ‘Zuidhorn – Gronddepots’, gemeente Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.11 Wro en afdeling 3.4 Awb bekend dat het ontwerpprojectbesluit ‘Zuidhorn – Gronddepots’ met bijbehorende stukken met ingang van 3 juni 2010 zes weken ter inzage ligt. Op grond van artikel 3.11 Wro kan tijdens deze termijn eenieder een zienswijze naar voren brengen.

Het ontwerpprojectbesluit maakt de aanleg van twee gronddepots ten noordoosten van Zuidhorn mogelijk. De gronddepots worden gevuld met grond afkomstig uit het Van Starkenborghkanaal. Het projectbesluit biedt een tijdelijke regeling om de huidige agrarische gronden te gebruiken als gronddepot. De gronddepots worden op termijn omgevormd tot op- en afritten voor een nieuwe vaste hoge brug over het Van Starkenborghkanaal. Dit wordt echter niet geregeld in het ontwerpprojectbesluit ‘Zuidhorn – Gronddepots’. De toekomstige op- en afritten zijn onderdeel van de omlegging van de N355 en worden geregeld in het Provinciaal Inpassingsplan ‘Wegomlegging N355 (Noordhorn – Zuidhorn)’.

Projectbesluit inzien

U kunt het ontwerpprojectbesluit ‘Zuidhorn – Gronddepots’ digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.zuidhorn.nl, onder het kopje Bestemmingsplannen/ Plannen in procedure, kunt u meer informatie over het ontwerpprojectbesluit vinden. U kunt hier ook de losse bestanden van het ontwerpprojectbesluit downloaden. Daarnaast kunt u het ontwerpprojectbesluit inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn.

Indienen zienswijzen

Tot en met 14 juli 2010 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerpprojectbesluit ‘Zuidhorn – Gronddepots’ kenbaar maken aan de gemeenteraad van Zuidhorn. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan: Gemeenteraad van Zuidhorn, Postbus 3, 9800 AA, Zuidhorn. Of stuur uw zienswijze naar: reacties-wro@zuidhorn.nl, o.v.v.: zienswijze ontwerpprojectbesluit ‘Zuidhorn – Gronddepots’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze, moet u telefonisch een afspraak maken met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 50 87 23. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het projectbesluit.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L. Leewering – Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening: (0594) 50 87 23.

Zuidhorn, 2 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn.

Naar boven