Ontwerpbestemmingsplan Etten-Zuid

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 3 juni 2010 voor eenieder gedurende zes weken (tot en met 14 juli 2010) het ontwerpbestemmingsplan Etten-Zuid ter inzage ligt.

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Rijksweg A58 aan de zuidzijde, de Oostpoort aan de oostzijde, de Parklaan aan de noordzijde en de Bisschopsmolenstraat en de Zundertseweg aan de westzijde. Het plangebied is in feite op te delen in twee verschillende buurten, te weten Banakkers (inclusief Achter de Molen, maar exclusief Centrumplan) en Hoge Neerstraat.

In het nieuwe bestemmingsplan Etten-Zuid gaat het vooral om het vastleggen van bebouwing en vormen van gebruik, zoals die nu aanwezig zijn. De volgende kleine ontwikkelingen worden in dit bestemmingsplan meegenomen: Achter de Molen 9, garageboxen ter vervanging van bedrijfsgebouwen; het perceel tussen Zundertseweg 19 en Stelling behoudt de mogelijkheid om een woning te bouwen; locatie Oude Baan, het bouwen van kantoren. Het voorontwerp is naar aanleiding van inspraakreacties, maar ook ambtshalve op onderdelen gewijzigd.

Het ontwerpbestemmingsplan kan tijdens openingstijden worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor aan de Roosendaalseweg 4. Op verzoek kan tegen kostprijs een afschrift daarvan worden verstrekt.

Het ontwerp is ook te raadplegen via www.etten-leur.nl → Plan & project → Etten Zuid. U treft dan de stukken aan in pdf-bestand. Bovendien kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen via:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?bbx1=100102&bby1=395497&bbx2=105860&bby2=402041

De bronbestanden treft u aan op: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ettenleur&striVersion=STRI2008

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan eenieder mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur (o.v.v. Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Etten-Zuid). Indien u een nadere toelichting wenst of een mondelinge zienswijze wilt indienen, kunt u contact opnemen met Esther de Koning-Barten van de afdeling Gebiedsontwikkeling (076-5024213).

Etten-Leur, 2 juni 2010

Naar boven