Vastgesteld bestemmingsplan Oude Huissenseweg – Ir. Molsweg

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 31 mei 2010 gewijzigd heeft vastgesteld:

  • het bestemmingsplan Oude Huissenseweg – Ir. Molsweg.

Dit bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 3 juni 2010 gedurende een termijn van zes weken (t/m 14 juli 2010) voor eenieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het bestemmingsplan is met ingang van 3 juni 2010 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan.

Het plangebied ligt ten oosten van de woonwijk ’t Duifje en wordt begrensd door de afrit van de Pleijweg in het noorden, de Ir. Molsweg in het oosten, de gemeentegrens met Lingewaard in het zuiden en de Oude Huissenseweg in het westen.

Het bestemmingsplan voorziet in het mogelijk maken van een (deel van een) busbaan over een lengte van ongeveer honderd meter tussen de Oude Huissenseweg en de grens met de gemeente Lingewaard. De aanleg van dit deel van de busbaan is onderdeel van een vrijliggende busbaan van in totaal 800 meter tussen Arnhem en Huissen. Deze busbaan vormt een onderdeel van de realisatie van een Hoogwaardig Openbaar Vervoersverbinding tussen Arnhem en Nijmegen via Huissen en Bemmel. Bij deze ingrepen zijn zowel de gemeente Arnhem als de gemeente Lingewaard betrokken.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:

plankaart:

  • Ter hoogte van de geplande vrije rechtsaffer van de afrit van de Pleijweg op de Ir. Molsweg is de bestemming Verkeer – wegverkeer gewijzigd in de bestemming Natuur.

regels:

  • In de bestemmingsomschrijving van de bestemming Natuur in artikel 3.1 onder f is het woord verlichting komen te vervallen;

  • In de bouwregels van de bestemming Natuur in artikel 3.3 onder b zijn de woorden lichtarmaturen en/of komen te vervallen

  • In de bestemmingsomschrijving van de bestemming Verkeer – wegverkeer in artikel 4.1 onder e is het woord verlichting komen te vervallen;

  • In de bouwregels van de bestemming Verkeer – wegverkeer in artikel 4.2 onder b zijn de woorden lichtarmaturen en/of komen te vervallen;

In het aanlegvergunningenstelsel in de algemene gebruiksregels in artikel 11.2 sub b onder 3 zijn de woorden lichtarmaturen en/of komen te vervallen.

Omdat bij de gemeenteraad geen zienswijzen zijn kenbaar gemaakt kan alleen een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Arnhem, 2 juni 2010

Naar boven