Vaststelling facetbestemmingsplan correctieve herziening tuinbestemmingen

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 3 juni 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad op 20 mei 2010 vastgestelde facetbestemmingsplan correctieve herziening tuinbestemmingen en het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad.

Het plangebied omvat globaal de wijken Tuindorp, Voordorp en Lunetten.

De aanleiding tot de verbetering van deze drie bestemmingsplannen is het oordeel van de bestuursrechter dat een aanbouw niet als passend kan worden aangemerkt in de bestemming Tuin in het bestemmingsplan Tuindorp. Aangezien een aanbouw alleen in de bestemming tuin kan worden gerealiseerd is de consequentie van deze uitspraak dat alle reeds gerealiseerde aanbouwen onder het overgangsrecht vallen en dat nieuwe aanbouwen niet zonder ontheffing vergund kunnen worden. Beide consequenties zijn niet beoogd in het bestemmingsplan en zijn zowel in strijd met de doelstelling van het bestemmingsplan als met de opzet van de planvoorschriften. De bestemmingsplannen Voordorp-Voorveldse Polder en Lunetten bevatten vergelijkbare regelingen. Het is raadzaam om deze plannen voor alle duidelijkheid op een vergelijkbare manier te verbeteren.

Het bestemmingsplan heeft tot doel de voorschriften (regels) van de tuinbestemmingen in de bestemmingsplannen Voordorp-Voorveldse Polder, Lunetten en Tuindorp aan te laten sluiten bij het doel van het plan.

De correcties bevorderen slechts een goede uitvoering van de bestemmingsplannen en bevatten geen beleidswijziging.

Het bestemmingsplan, dat bestaat uit de toelichting en de regels, en het vaststellingsbesluit liggen ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00–13.00 uur;

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling, Rachmaninoffplantsoen 61, geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur;

  • Wijkbureau Oost, F.C. Dondersstraat 1, geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur;

  • Wijkbureau zuid, 't Goylaan 125, geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur.

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit zijn in te zien op internet via www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep indienen tegen het bestemmingsplan bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Naar boven