Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Zuidhorn en reactieve aanwijzing Gedeputeerde Staten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidhorn maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 12 april 2010 het ‘bestemmingsplan Buitengebied Zuidhorn (plancode NL.IMRO.0056.BPBG09BEHE1-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan buitengebied Zuidhorn heeft betrekking op het buiten de bebouwde kommen en de bedrijfsterreinen gelegen grondgebied van de gemeente Zuidhorn.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan doorgevoerd. De wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende ‘Nota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen’. Ook is tijdens de raadsvergadering van 12 april 2010 een amendement aangenomen welke het plan wijzigt: de dubbelbestemming waarde Verkaveling ten westen van Grijpskerk is van de verbeelding verwijderd.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben op 18 mei 2010 (verzonden 18 mei 2010, ontvangen op 19 mei 2010) aangegeven de volgende planonderdelen in strijd te achten met het provinciale ruimtelijk beleid en aan de gemeenteraad de aanwijzing gegeven dat de volgende onderdelen van de regels van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuidhorn’ geen deel blijven uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan:

  • 1. artikel 3.4.1 (Agrarisch);

  • 2. artikel 25 (Wonen), alsmede de bestemmingsvlakken ‘Wonen’ op de bij het plan behorende verbeelding;

  • 3. de artikelen 7.4.1 onder b (Agrarisch Paardenhouderij), 9.4.1. onder b (Bedrijf) 12.4.1 onder b (Bedrijf-Opslag) en 13.4.1. onder a (Horeca);

  • 4. de artikelen 4.8.2 onder b (Agrarisch-Agrarisch bedrijf 1), 5.7.2. onder b (Agrarisch-Fruitteelt), 6.8.2. onder b (Agrarisch-Kwekerij), 7.7.2. onder bij (Agrarisch-Paardenhouderij), 9.6.2 onder b (Bedrijf), 12.6.2 onder b (Bedrijf opslag), 13.5.2 onder b (Horeca), 14.5.2 onder b (Maatschappelijk).

Het bestemmingsplan inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken en het aanwijzingsbesluit liggen vanaf 3 juni 2010 tot en met 14 juli 2010 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Hooiweg 9 te Zuidhorn. Het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit zijn ook digitaal te raadplegen op de website http://www.zuidhorn.nl. De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan is raadpleegbaar op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0056.BPBG09BEHE1-VA01

Beschikbaarstelling plan

De bronbestanden van het bestemmingsplan worden beschikbaar gesteld via: http://www.zuidhorn.nl/bestemmingsplan/plannen/NL.IMRO.0056.BPBG09BEHE1-/NL.IMRO.0056.BPBG09BEHE1-VA01/

Reageren op het plan (instellen beroep)

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit en/of het provinciale aanwijzingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Zuidhorn bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn, met uitzondering van de gedeelten waarop de aanwijzing betrekking heeft.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. B. Schuil – coördinerend medewerker Ruimtelijke Ordening: (0594) 508 883.

Zuidhorn, 2 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn.

Naar boven