Vaststelling bestemmingsplan ‘Hart van de Wijk Waterkwartier’

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat de gemeenteraad op 25 mei 2010 het bestemmingsplan ‘Hart van de Wijk Waterkwartier’ heeft vastgesteld en dat het plan, met bijbehorend raadsbesluit, met ingang van 3 juni 2010 voor eenieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan ‘Hart van de Wijk Waterkwartier’

Het voorliggend bestemmingsplan voorziet in de planologische grondslag voor de ontwikkeling van winkelcentrum De Vijver en de directe omgeving. Het winkelcentrum wordt getransformeerd en uitgebreid in samenhang met herstructurering en nieuwbouw van woningen in de omgeving van het winkelcentrum.

Plangebied

Het plangebied ligt in de wijk Waterkwartier ten zuidoosten van de binnenstad van Zutphen. De begrenzing van het plangebied wordt in het noorden gevormd door de Vijfmorgenstraat en aan de zuidzijde door de Troelstralaan. In het westen vormt de bebouwing langs de Emmerikseweg de grens van het plangebied. De oostgrens wordt gevormd door de Tak van Poortvlietstraat, de Professor Piersonstraat en de Meester Th. Heemskerkstraat.

Het plan betreft het bestaande winkelcentrum De Vijver en haar directe omgeving en staat bekend onder de naam Hart van de Wijk Waterkwartier.

Beroep en voorlopige voorziening

De indieners van zienswijzen die tevens belanghebbende zijn, hebben de mogelijkheid om beroep in te stellen. Voor het overige is het slechts mogelijk tegen dit besluit beroep in te stellen door een belanghebbende aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Plan inzien

Het plan kunt u raadplegen in het gemeentehuis, bij het Loket. Het bestemmingsplan ‘Hart van de Wijk Waterkwartier’ is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl, onder de verwijzing ‘ik wil’, gevolgd door ‘meer weten over ruimtelijke plannen’ en dan ‘vastgesteld’ en via www.ruimtelijkeplannen.nl

Zutphen, 2 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven