Vaststelling bestemmingsplan Faunapassage Middachten-A348

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan Faunapassage Middachten-A348 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad. Het besluit moet het mogelijk maken om onder de A348 ter hoogte van Landgoed Middachten een faunapassage te realiseren.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan op 27 april 2010 besloten om een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan aan te brengen. De wijzigingen hebben betrekking op:

de regels en wel op een verhoging van de maximale bouwhoogte onder artikel 3 Agrarisch met waarden onder sub 3.2 van 1,3 meter naar 2 meter;

de verbeelding en de regels en wel ten behoeve van een rioolpersleiding en watergangen;

de toelichting en wel op de onderdelen die betrekking hebben op de hertenregeling en de waterparagraaf.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 3 juni tot en met 14 juli 2010 ter inzage in het gemeentehuis bij het Publieksbureau te De Steeg. Het publieksbureau is geopend op maandag t/m donderdag van 08.30 tot 15.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Ook is het publieksbureau geopend op de dinsdagavond van 17.30 tot 20.00 uur. Het raadsbesluit, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Rheden: www.rheden.nl.

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gedurende de termijn van terinzageligging. Maar alleen door een belanghebbende die zich tijdig tot de gemeenteraad heeft gewend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden.

Voor wat betreft de onderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan, kan het beroep door belanghebbenden worden ingesteld.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Het adres van de (Voorzitter van de) Afdeling bestuursrechtspraak is Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

De Steeg, 2 juni 2010

Naar boven