Kennisgeving beschikkingen Vopak Terminal Europoort B.V.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) hebben op 7 januari 2009 een milieueffectrapport en een aanvraag om een veranderingsvergunning krachtens de Wet milieubeheer (Wm) ontvangen van Vopak Terminal Europoort B.V. voor de inrichting aan de Moezelweg 75 en Neckarweg 5 te Rotterdam-Europoort.

Het betreft een inrichting voor de op- en overslag van minerale olieproducten, organische chemicaliën en (gevaarlijke) afvalstoffen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat (de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Holland) heeft op 7 januari 2009 aanvragen om vergunning krachtens de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) en de Wet op de waterhuishouding (Whh) van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het lozen van afvalwater op de 7e Petroleumhaven en het onttrekken van oppervlaktewater aan de 7e Petroleumhaven.

GS hebben besloten de gevraagde vergunning te verlenen. De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat heeft de gevraagde vergunning ingevolge de Wvo geweigerd voor wat betreft het lozen van tank- en leidingwaswater afkomstig van het reinigen van tanks totdat de lozingssituatie van Vopak is gesaneerd en voor het overige te verlenen. De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat heeft besloten de vergunning ingevolge de Wet op de waterhuishouding te verlenen. Aan de vergunningen zullen voorschriften ter bescherming van het milieu worden verbonden.

Deze aanvragen zijn gecoördineerd behandeld door de DCMR Milieudienst Rijnmond.

De inhoud van de beschikking ingevolge de Wm is gewijzigd ten opzichte van de tekst van de ontwerpbeschikking naar aanleiding van ontvangen adviezen c.q. zienswijzen.

Inzage

U kunt de beschikkingen en overige van belang zijnde stukken van 3 juni 2010 tot en met 14 juli 2010 op werkdagen van 08.30 tot 16.00 uur op de volgende plaatsen inzien:

  • Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam, tijdens de openingsuren (ma. t/m vrij. van 10.00-20.00 uur);

  • de gemeente Brielle, Slagveld 36 te Brielle (maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur en donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur);

  • de deelgemeente Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1 te Rozenburg;

  • Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200 te Rotterdam;

  • de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010-246 86 21).

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Inlichtingen: de heer W.J.H. Okkerse van de DCMR (Wm), telefoon: 010-246 80 21 en tot mevrouw K. Wagner en/of de heer E.J. van den Berg van Rijkswaterstaat (Wvo), telefoon: 010-402 64 06 70 18.

Projectnummer: 265800, DMS: 21056953.

Naar boven