Gewijzigde vaststelling bestemmingsplannen Buitengebied

Burgemeester en wethouders van Hulst maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 22 april 2010 de volgende bestemmingsplannen hebben vastgesteld.

  • Buitengebied Zuid 4e herziening

  • Buitengebied Zuid 7e herziening.

In de 4e herziening van Buitengebied Zuid zijn de volgende aanpassingen opgenomen:

  • het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland voor Buitengebied-Zuid 3H;

  • reparatie vanwege een uitspraak van de Raad van State voor Buitengebied-Noord;

  • een actualisering van situaties en onderdelen waarvoor een vrijstelling c.q. ontheffing is verleend van toepassing op een aantal individuele percelen verspreid over het gehele buitengebied;

  • aanpassing van planregels;

Verder betreft het de bestemmingswijziging van een aantal individuele percelen.

De 7e herziening van het Buitengebied-Zuid heeft tot doel planologisch-juridisch regelen van het natuurtechnisch inrichten van het ‘Groot Eiland’. Hiernaast voorziet de planherziening in de herbouw van een woning, de toevoeging van een woning en de wijziging van een aantal recreatieve woonbestemmingen naar permanente woonbestemmingen.

Ingevolge artikel 3.8, lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht liggen de plannen met ingang van 3 juni tot en met 14 juli 2010 ter inzage in de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 te Hulst. De vastgestelde bestemmingsplannen zijn tevens te raadplegen op www.gemeentehulst.nl, in het menu onder wonen en leven – bestemmingsplannen.

Een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijker wijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de periode van 3 juni 2010 t/m 14 juli 2010 bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage beroep indienen tegen de gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen.

De gemeenteraad heeft ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen zoals die ter inzage hebben gelegen, bij de vaststelling wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn weergegeven in de bij de bestemmingsplannen behorende raadsbesluiten en de daarbij behorende bijlagen.

Een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van één van de bestemmingsplannen in het ontwerp zijn aangebracht, kan gedurende bovengenoemde periode eveneens beroep indienen.

De besluiten van de gemeenteraad treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Een eventueel in te stellen beroep dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek tot voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van genoemde afdeling.

Hulst, 2 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Hulst,

de burgemeester,

J.F. Mulder.

De secretaris,

S. ter Wal.

Naar boven