Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad herziening 2 – 2010 en ontwerpbesluit hogere waarden geluid

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken bekend dat met ingang 2 juni 2010 gedurende 6 weken het ontwerpbestemmingsplan Binnenstad herziening 2 – 2010 en het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid voor het ontwerpbestemmingsplan op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, artikel 110 Wet geluidhinder en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht terinzageliggen bij de Afdeling Vrom, Haven 37 te Schoonhoven.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid zijn ook digitaal raadpleegbaar op de websuite van de gemeente Schoonhoven, www.schoonhoven.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl

Ontwerpbestemmingsplan

Aanleiding voor deze herziening is de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d 19 maart 2008 waarbij alsnog goedkeuring is onthouden aan de bestemming van het pad achter de woningen Kerkstraat 10, 12 en 14.

Met deze herziening worden ook die onderdelen van het bestemmingsplan meegenomen waaraan Gedeputeerde Staten d.d. 24 april 2007 goedkeuring hebben onthouden aan het bestemmingsplan Binnenstad. Dit betreft een deel van het perceel Spoorsingel 11 en de locatie van de voormalige gemeentewerf Spoorsingel 13.

Daarnaast bevat het ontwerpbestemmingsplan een aanpassing voor de volgende locaties:

Woningbouw en maatschappelijke voorzieningen op de locatie Oranjeplaats, wijzigen van de bestemming naast de woning Jacoba van Beierenstraat 20, bouw container nabij brandweerkazerne, verschuiven bouwgrens Havenstraat ivm herontwikkeling locatie Bouwmarkt.

Ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid.

Het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid bevat hogere waarden voor geluid voor wegverkeer die betrekking heeft op de mogelijke ontwikkellocatie Spoorsingel 13 (2 nieuwe woningen). Dit is nodig omdat op deze locatie de voorkeursgrenswaarde voor het wegverkeerslawaai wordt overschreden.

Indienen zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Schoonhoven, Postbus 504, 2870 AH Schoonhoven.

Ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid indienen bij burgemeester en wethouders van Schoonhoven, Postbus 504, 2870 AH Schoonhoven.

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven,

de secretaris,

J. Sluizeman.

De burgemeester,

D.W. de Cloe.

Naar boven