Ontwerpbestemmingsplan Neede, gebied tussen de Haaksbergseweg, de Rozenkamp en de Braak

Voor het plangebied omsloten door de wegen Haaksbergseweg, Rozenkamp en Braak in Neede geldt het bestemmingsplan ‘Dorp Neede’. In dit bestemmingsplan staat dat het plangebied mag worden gebruikt voor woningen van twee bouwlagen zowel vrijstaand, dubbele woningen of maximaal 4 aanéén gebouwde woningen.

De woningen in het plangebied worden gesloopt en daarvoor in de plaats worden nieuwe woningen gebouwd. Een deel van de nieuwe woningen ligt buiten de geldende bouwgrenzen. Ook zijn aaneengesloten woningen gewenst waar alleen vrijstaande of dubbele woningen zijn toegestaan. Daarnaast zijn patiowoningen in het nieuwe plan opgenomen. Op basis van de geldende voorschriften is dit nu niet toegestaan.

De gemeente is van plan om dit te veranderen. Door een herziening van het geldende bestemmingsplan wil zij het mogelijk maken om het plangebied opnieuw in te richten en 28 nieuwe woningen terug te bouwen. Hiervoor heeft de gemeente een ontwerpbestemmingsplan ‘Neede, Haaksbergseweg Rozenkamp Braak’ gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijlagen van 2øjuni tot en met 13øjuli 2010 ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Mondelinge zienswijzen kunt u op woensdag 16øjuni 2010 indienen bij de hoorzittingscommissie van de gemeenteraad. De vergadering van de hoorzittingscommissie begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraatø1 in Borculo.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen later beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Naar boven