Vastgesteld bestemmingsplan De Kolk

Het college van Heerde maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 april 2010 het bestemmingsplan De Kolk gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan De Kolk voorziet in de uitbreidingswijk De Kolk te Wapenveld. Het plangebied is gelegen ten oosten van de woonwijk De Ossenkamp en wordt globaal begrensd door de Rietkamp, Kerkstraat en Werverweg. Het plan maakt een woningbouwprogramma mogelijk met in totaal ongeveer 106 woningen.

Inzagetermijn

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 2 juni 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. Tijdens de inzageperiode kan het plan buiten kantooruren op afspraak worden ingezien op maandagen van 16.00 tot 19.00 uur. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dient u vooraf contact op te nemen met het team Ruimtelijk Beleid en Ontwikkeling, telefoon 0578-699441. Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar op www.heerde.nl.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad besloten wijzigingen aan te brengen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste vastgestelde wijzigingen zijn:

  • 1. aanpassing van de analoge verbeelding door nadere detaillering van het inrichtingsplan;

  • 2. aanpassing van begripsbepalingen;

  • 3. aanvulling/wijziging van het overzicht van bijlagen met betrekking tot de toelichting op het bestemmingsplan;

  • 4. aanvulling van de toelichting op het bestemmingsplan met een paragraaf ‘ontsluiting bouwverkeer’.

Voor een gedetailleerd overzicht van deze en overige wijzigingen verwijzen we u naar www.heerde.nl.

Indienen beroep

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan de belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging die bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp zijn aangebracht.

Als beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Heerde, 1 juni 2010

Het college voornoemd.

Naar boven