Bestemmingsplan ‘Buitengebied Didam, partiële herziening Koningsweg 5’

Burgemeester en wethouders van Montferland, maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in haar vergadering van 22 april 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Didam, partiële herziening Koningsweg 5’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in het veranderen van het agrarisch bouwperceel ter plaatse van de Koningsweg 5 te Didam naar een woonperceel met drie vrijstaande woningen en een woongebouw met twee wooneenheden, inclusief (inpandige) bijgebouwen.

Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat eerder ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben in hoofdzaak betrekking op een aangepaste paragraaf Flora en fauna in de ‘Toelichting’ en enkele tekstuele aanpassingen in de ‘Regels’ (Artikel 4).

Het plan ligt met ingang van 3 juni 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, locatie ’s-Heerenberg, Hofstraat 1 en is tevens via www.montferland.info te raadplegen. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze kenbaar te maken bij de gemeenteraad, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven