Ontwerpbestemmingsplan ‘Milheeze Noord’ Gemert ter inzage

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken hierbij op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 31 mei 2010 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Milheeze Noord’ bij de afdeling Publiekservice in het gemeentehuis aan het Ridderplein te Gemert ter inzage ligt. Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via www.gemert-bakel.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan biedt een planologisch-juridisch kader voor de realisatie van 60 woningen die worden gebouwd in een gehuchtenstructuur en dienen ter vervanging van intensieve veehouderij bedrijven die in dit gebied zijn gelegen. Tevens worden een vijftal kleinschalige bedrijven aan het bestaande bedrijventerrein toegevoegd

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Noordrand van de bebouwde kom van Milheeze, De Weijer in het oosten, Kreijtenberg in het westen en het IGP Bakel-Milheeze in het noorden. Daarnaast worden een tweetal locaties buiten deze globale contour meegenomen, te weten Geneneind 28 en Greef 6.

Vanwege een bouwblokcorrectie wordt het onherroepelijke bestemmingplan Heibloem meegenomen in deze procedure.

Op 1 juli 2008 is de Wet en het Besluit Ruimtelijke Ordening in werking getreden. Als gevolg hiervan geldt er een aantal standaardregels voor de vormgeving, inrichting en beschikbaarstelling van bestemmingsplannen. Voor bestemmingsplannen gelden de Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen (SVBP) 2008, Informatie Model Ruimtelijke Ordening (IMRO) 2008 en de Standaard Toegankelijkheid Ruimtelijk Instrumenten (STRI) 2008. Dit bestemmingsplan voldoet aan deze standaarden.

Zienswijze kenbaar maken

Eenieder wordt in de gelegenheid gesteld gedurende voornoemde termijn mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze op het ontwerp kenbaar te maken bij de raad van Gemert-Bakel, postbus 10.000 te 5420 DA Gemert. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u daartoe een afspraak maken met het loket Bouwen en Wonen te bereiken via telefoonnummer (0492) 378 500.

Gemert, 31 mei 2010

Naar boven