Projectbesluit Kantoorontwikkeling Meerendonkweg

Bekendmaking op grond van artikel 3.11 lid 2 in samenhang met artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch maken bekend dat door hen op 18 mei 2010 het projectbesluit ‘Kantoorontwikkeling Meerendonkweg’ is genomen en dat het met ingang van 31 mei 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit projectbesluit via internet (www.s-hertogenbosch.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl) raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden in het Stadskantoor.

Aanleiding voor het projectbesluit is het plan voor de kantoorontwikkeling van de locatie aan de Meerendonkweg op Pettelaarpark in ’s-Hertogenbosch. De ontwikkelingslocatie ligt direct aan de A2 in de zuidoost-hoek van Pettelaarpark. Het plangebied ligt ingesloten tussen reeds bestaande kantoren, het tijdelijke transferium Pettelaarpark aan de noordzijde en een sportcomplex aan de oostzijde. Het plan betreft het bouwrijp maken van het bouwterrein en het realiseren van kantoren met parkeervoorzieningen ter plaatse. De ontwikkeling is in strijd met de bouw- en gebruiksvoorschriften van het bestemmingsplan ‘Partieel uitbreidingsplan in hoofdzaak Zuid en Oost’. Om het project te realiseren is een projectbesluit noodzakelijk. Zowel uit ruimtelijk, functioneel als kwalitatief oogpunt is de invulling van deze ‘laatste vrije kavel’ met kantoren aan de Meerendonkweg aanvaardbaar en gewenst.

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn tegen het besluit van burgemeester en wethouders schriftelijk en gemotiveerd beroep instellen bij de Rechtbank ’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Deze beroepsmogelijkheid komt uitsluitend belanghebbenden toe die zich op grond van artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot burgemeester en wethouders hebben gewend alsmede die belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot burgemeester en wethouders te wenden. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn Rechtbank ’s-Hertogenbosch te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 28 mei 2010

Naar boven