Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbouwvergunning De Gravin ter inzage

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een nieuwe zorginstelling met voorzieningen aan de Sportlaan en de Beneden Oostdijk te Oud-Beijerland, genaamd De Gravin. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Sportlaan, Beneden Oostdijk, de Prinses Irenestraat en de Graaf van Egmondstraat. Het plan voorziet in de bouw van een zorginstelling met 42 intramurale verpleeghuisplaatsen en 203 zelfstandige servicewoningen met extramurale zorg. De servicewoningen worden gecombineerd met een supermarktvoorziening, algemene detailhandel en (maatschappelijke) bedrijfsruimten. In het plan zijn tevens openbare wegen en groenvoorzieningen opgenomen. De voorgenomen ontwikkeling is in strijd met de geldende bestemmingsplannen Oost, Oost 2e herziening en Oosterse Gorzen.

Voor de nieuwe ontwikkeling wordt een bestemmingsplan opgesteld. Hiervoor wordt de formele procedure op grond van artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening doorlopen.

Op grond van artikel 3.8 eerste lid en artikel 3.30 ev. Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbouwvergunning met bijbehorende stukken met ingang van 21 mei 2010 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland.

Na telefonische afspraak kunnen zienswijzen ook mondeling naar voren worden gebracht. Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De medewerkers zijn te bereiken op telefoonnummer 0186-646 633 of 646 625.

Naar boven