Goedkeuring bestemmingsplan Waterrand Oosterparkwijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Groningen op 11 mei 2010 het bestemmingsplan Waterrand Oosterparkwijk in zijn geheel hebben goedgekeurd, zoals dit was vastgesteld door de gemeenteraad op 30 september 2009.

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt begrensd door het Wielewaalplein in het westen, het Oosterhamrikkanaal in het noorden, het Van Starkenborghkanaal in het oosten en door de Asterstraat, de Pioenstraat, de Kraanvogelstraat, de Oliemuldersweg en de Vinkenstraat in het zuiden.

Het bestemmingsplan voorziet in woningbouw, al dan niet boven of afgewisseld met bebouwing ten behoeve van lichte bedrijvigheid, gezondheidszorg of kleine kantoren, langs de waterranden. Het is onder meer toegestaan dat de bestaande bebouwing aan de noordzijde van de Vinkenstraat samen met de Oosterhamrikkade Zuidzijde wordt vervangen door nieuwe gesloten bouwblokken.

Het besluit tot goedkeuring ligt op grond van art. 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening samen met het bestemmingsplan met ingang van 28 mei 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Gedempte Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, en

  • het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00−20.00 uur.

Exemplaren van het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Een belanghebbende die tijdig bij Gedeputeerde Staten bedenkingen tegen dit bestemmingsplan naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen bedenkingen naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 28 mei tot en met 8 juli 2010 beroep tegen het goedkeuringsbesluit instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 27 mei 2010

Naar boven