Ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk gebied 2010’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk gebied 2010’ met ingang van maandag 31 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan omvat het gehele grondgebied van de gemeente Medemblik, met uitzondering van:

  • 1. de dichter bebouwde delen van de dorpskernen;

  • 2. de stedelijke kern Medemblik;

  • 3. het IJsselmeer;

  • 4. het gebied van het bestemmingsplan ‘Benningbroek- Bedrijvenlocatie Tuinstraat’;

  • 5. het gebied van het bestemmingsplan ‘Zuiderweg O 8’;

  • 6. het gebied van het bestemmingsplan ‘Hauwert-Robacher’s watermolen 2005’;

  • 7. het gebied van het ontwerpbestemmingsplan ‘Molen de Haen’ (nabij de rijksweg A7 ter hoogte van de Broerdijk).

Doel van het plan

Het voornaamste doel van het plan is de vervanging en actualisering van een aantal verouderde bestemmingsplannen zoals het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ en delen van de bestemmingsplannen voor de dorpen (met name de linten daarvan) van de voormalige gemeente Noorder-Koggenland. Om er één geheel van te maken worden hierbij ook de meer recente bestemmingsplannen ‘Landelijk Gebied 2003’ (van de voormalige gemeente Wognum) en ‘Buitengebied’ (van de voormalige gemeente Medemblik) in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen.

Ter Inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op onze website www.medemblik.nl (zie bij het onderwerp Ruimtelijke ordening – Ruimtelijke ordening – Procedures) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast kunt u een papieren exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis aan de Korteling 1 te Midwoud.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de raad van de gemeente Medemblik, Postbus 7, 1670 AA Medemblik. Een mondelinge zienswijze kunt u naar voren brengen in het gemeentehuis te Midwoud tijdens de openstelling. U kunt hiervoor contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via de receptie, tel: 0229-54 8000.

Naar boven