Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied, thematische herziening’

Burgemeester en wethouders van Zederik maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 12 april 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, thematische herziening’ gewijzigd vastgesteld. Met ingang van 28 mei 2010 ligt het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken tijdens de openingsuren voor eenieder ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van het gemeentehuis, Prinses Marijkeweg 1 te Meerkerk. Het raadsbesluit voornoemd en het vastgestelde bestemmingsplan kunnen ook worden ingezien op http://www.zederik.nl.

Het bestemmingsplan bestaat uit regels en een toelichting en heeft uitsluitend betrekking op het oplossen van enkele knelpunten in het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Deze herziening heeft betrekking op de volgende onderwerpen : schone bedrijvigheid, ondergronds bouwen, mantelzorg, hobbyboeren, vergroting van de maximale inhoud van woningen en verruiming van het aantal wooneenheden binnen woningen in het buitengebied.

Het bestemmingsplan is op de volgende onderdelen door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan :

  • 1. de maximaal toegestane verticale bouwdiepte is gewijzigd in 3,20 meter om het technisch mogelijk te maken een volledige verdieping ondergronds te realiseren;

  • 2. het betrekken van een aan de woning aangebouwd bedrijfsgedeelte bij woningen wordt mogelijk gemaakt voor zover het gaat om voormalige agrarische bebouwing;

  • 3. de ontheffing voor nieuwe (inpandige) woningen wordt aangevuld met een toetsingskader waaraan moet worden voldaan, zodat aangrenzende agrarische bedrijven niet worden belemmerd in de bedrijfsvoering;

  • 4. de regeling om nieuwe inpandige woningen te realiseren wordt herschreven, zodat maximaal twee extra woningen worden toegestaan;

  • 5. er worden een aantal begrippen toegevoegd aan de begripsomschrijving en enkele passages worden ten behoeve van de leesbaarheid herschreven.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, alsmede belanghebbenden die bezwaar hebben tegen bovengenoemde vastgestelde wijzigingen kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging van zes weken schriftelijk beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Het beroep voornoemd kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling voornoemd (adres idem), waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist. Zonder een dergelijk verzoek treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meerkerk, 27 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Zederik,

de secretaris,

J. Rook. Huub.

De burgemeester,

A. van der Meer.

Naar boven