Ontwerpbestemmingsplan ‘Sierteeltgebied’

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Sierteeltgebied’ ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 27 mei 2010 tot en met woensdag 7 juli 2010 (gedurende zes weken) voor eenieder ter inzage ligt.

Zakelijke inhoud

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is dat het verouderde plan dient te worden geactualiseerd. Het nieuwe plan wordt eveneens opgesteld om tot een actuele bestemmingsregeling te komen.

Het plangebied ligt in het zuidoosten van de gemeente Rijnwoude. De noordelijk en noordwestelijke begrenzing van het plangebied sluiten aan op de grens van het boomteeltconcentratiegebied in Hazerswoude-Dorp. Omdat een gedeelte van de droogmakerij ook in het plangebied valt, loopt de zuidwestelijke grens tot de kern Hazerswoude-Dorp en de Middelweg. In het zuiden grenst het plangebied aan het PCT-terrein. Aan de oostzijde loopt de grens gelijk met de gemeentegrens van Boskoop.

Analoog en digitaal inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk ter inzage, bij de publieksbalie van maandag t/m vrijdag van 08.30–12.30 uur, op donderdagavond van 17.00–20.00 uur en ook op woensdagmiddag op afspraak van 13.30−16.00 uur. Dit ontwerpbestemmingsplan kunt u tevens via de gemeentelijke website (www.rijnwoude.nl via ondernemen → bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.1672.BPHDsierteelt2010. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Inloopbijeenkomst 31 mei 2010

Om kennis te kunnen nemen van het ontwerpbestemmingsplan wordt er op maandag 31 mei 2010 een inloopbijeenkomst gehouden. De inloopbijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk tussen 19.00−21.00 uur.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Rijnwoude, Postbus 115, 2394 ZG Hazerswoude-Rijndijk, onder vermelding van ‘zienswijze Sierteeltgebied’. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na afspraak met de heer W.P. Kaandorp van de afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling (tel. 071-3428142). Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Hazerswoude-Rijndijk, 26 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude,

de secretaris,

A.J.E. van der Werf-Bramer.

De burgemeester,

A. Latenstein van Voorst-Woldringh.

Naar boven