Planwijziging bestemmingsplan ‘Hazerswoude-Rijndijk’ voor het perceel Rijndijk 240−244 te Hazerswoude-Rijndijk

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat zij op 20 mei 2010 besloten hebben gebruik te maken van wijzigingsbevoegdheid III, zoals die is opgenomen in artikel 8, lid 8.6 van het bestemmingsplan ‘Hazerswoude-Rijndijk’, om van het perceel Rijndijk 240−244 de bestemming ‘Kantoor’ te wijzigingen in de bestemming ‘Wonen’.

Dit met toepassing van artikel 3.6, lid 1, onder a van de Wet ruimtelijke ordening.

Het doel van de planwijziging is om op het perceel Rijndijk 240−244 het oprichten van een appartementencomplex, bestaande uit 10 koopappartementen met onderliggende stallingsgarage, mogelijk te maken.

Het besluit tot planwijziging ligt (met ruimtelijke onderbouwing, verbeelding en andere op de zaak betrekking hebbende stukken) met ingang van 27 mei tot en met 7 juli 2010 (zes weken) ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk. U kunt deze inzien tijdens werkdagen van 8:30 tot 12:30 uur, op donderdag tot 20:00 uur en op woensdagmiddag op afspraak van 13:30 uur tot 16:00 uur.

Langs elektronische weg is het besluit tot planwijziging (met ruimtelijke onderbouwing, verbeelding en andere op de zaak betrekking hebbende stukken) in te zien op de gemeentelijke website (→ www.rijnwoude.nl → Ondernemen → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplan Hazerswoude-Rijndijk → Planwijziging Rijndijk 240–244).

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode van zes weken ten aanzien van het besluit tot planwijziging een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank te ’s-Gravenhage, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze over het ontwerp van dit besluit naar voren heeft gebracht.

Het beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien een beroepschrift is ingediend, kan in spoedeisende gevallen tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te ’s-Gravenhage, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Conform artikel 6.24, lid 3 van de Wro maken burgemeester en wethouders eveneens bekend dat de gemeente Rijnwoude met Project Consult Projecten BV te Veenendaal een (anterieure) overeenkomst gericht op de grondexploitatie heeft gesloten voor de voorgenomen herontwikkeling aan de Rijndijk 240−244 te Hazerswoude-Rijndijk.

Hazerswoude-Rijndijk, 26 mei 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

A. Latenstein van Voorst-Woldringh,

burgemeester.

A.J.E. van der Werf-Bramer,

secretaris.

Naar boven