Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buten de Bolwurken’

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel aken bekend dat de gemeenteraad op 8 pril 2010 het bestemmingsplan ‘Buten de bolwurken’ gewijzigd heeft vastgesteld en dat het plan, met bijbehorend raadsbesluit, van 27 mei 2010 tot en met 7 juli 2010 voor eenieder ter inzage ligt.

Het plangebied beslaat Dokkum en directe omgeving, uitgezonderd de binnenstad. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat voor eenieder ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen bestaan deels uit overgenomen zienswijzen en deels uit veranderingen die de gemeenteraad op eigen initiatief heeft aangebracht (ambtshalve wijzigingen). De wijzigingen hebben onder andere betrekking op gewijzigde bestemmingen, toegevoegde of verwijderde aanduidingen, toevoeging/uitbreiding bouwvlakken, vervallen van een bestemming en gewijzigde regels. Een lijst van alle aangebrachte wijzigingen ligt samen met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de lijst met aangebrachte wijzigingen liggen voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis (balie Bouwzaken), aan de Koningstraat 13 te Dokkum. U kunt dit bestemmingsplan ook op internet raadplegen op www.dongeradeel.nl, via ‘bouwen & wonen’ en vervolgens ‘bestemmingsplannen’.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuurrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Hier kan nog aan toe worden gevoegd dat alleen degenen die een zienswijze hebben ingediend beroep in kunnen stellen bij de Raad van State en degenen die belanghebbende zijn bij een aangebrachte wijziging en die daardoor geen zienswijze konden indienen of redelijkerwijs niet in staat waren om een zienswijze in te dienen.

Naar boven