Ontwerpbestemmingsplan ‘LOFAR-station Gieten’

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘LOFAR-station ten noordoosten van de rotonde bij Gieten’, met bijbehorend ontwerp raadsbesluit, met ingang van 27 mei 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten. Ook is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorend ontwerp raadsbesluit digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van een LOFAR-station ten noordoosten van de rotonde bij Gieten. Het LOFAR-sensorveld is 100 bij 140 meter. In dit veld komen twee cirkelvormige antennevelden voor astronomisch onderzoek. Het ene veld omvat 96 antennes bestaande uit een pvc-buis van 1,60 meter hoog en 4 schoordraden. Het andere veld omvat 768 kleinere antennes die in piepschuimen dozen met speciaal plastic verpakt worden. Deze zijn 60 centimeter hoog.

Dit ontwerpbestemmingsplan is een vervolg op het voorontwerpbestemmingsplan ‘LOFAR-station ten noordoosten van de rotonde bij Gieten’ dat in februari-april 2010 ter inzage heeft gelegen. Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ter inzage gelegde voorontwerpbestemmingsplan.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak gedurende bovengenoemde termijn. Dat kan via telefoonnummer 0592-267 813 (M. Buiter).

Naar boven