Vaststelling Bestemmingsplan ‘De Brei 9’ in Ingen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 11 mei 2010 het bestemmingsplan ‘De Brei 9’ in Ingen gewijzigd heeft vastgesteld. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Ambtshalve zijn enkele wijzigingen in de toelichting van het bestemmingsplan doorgevoerd.

Plangebied

Het bestemmingsplan ‘De Brei 9’ te Ingen betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Lienden 1996’ en voorziet in een vergroting van het agrarische bouwperceel, teneinde uitbreiding van de bedrijfsruimte mogelijk te maken. Als gevolg van deze uitbreiding zal één van de twee aanwezige bedrijfswoningen gesloopt worden, waardoor een nieuwe bedrijfswoning opgericht zal worden.

Vaststelling besluit ‘Hogere grenswaarde Wet geluidhinder’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren maakt verder bekend, dat het besluit ‘Hogere grenswaarde Wet geluidhinder’ op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder op 30 maart 2010 ongewijzigd is vastgesteld. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend.

Het besluit ‘Hogere grenswaarde Wet geluidhinder’ is opgesteld omdat het bestemmingsplan ‘De Brei 9’ een bedrijfswoning mogelijk maakt, waarbij de geluidsbelasting aan de gevel 52 dB bedraagt, waarmee de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. Het besluit ‘Hogere grenswaarde Wet geluidhinder’ wordt ingevolge artikel 145 van de Wet geluidhinder gelijktijdig met het bestemmingsplan ‘De Brei 9’ bekendgemaakt.

Het bestemmingsplan en het besluit inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde besluit liggen gedurende zes weken van 27 mei 2010 tot en met 7 juli 2010 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan De Wetering 1 te Maurik. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal te raadplegen op de website www.buren.nl onder Leven in Buren → Wonen en leefomgeving → Ruimtelijke plannen.

Reageren op het plan?

Gedurende de gestelde termijn van zes weken van kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande bestemmingsplan en besluit bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over de verdere procedure.

Maurik, 26 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Buren.

Naar boven