Ontwerpbestemmingsplan ‘Waalreseweg Rede’

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Waalreseweg Rede met ingang van 27 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder gepubliceerd wordt via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl.

Het plangebied bestaat uit het voormalige NV Rede terrein aan de Waalreseweg. Het plangebied biedt ruimte aan 81 woningen (wonen), waarvan 17 grondgebonden woningen en 64 appartementen en de daarbij behorende openbare ruimte (groen en verkeer).

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 27 mei tot en met 7 juli 2010 ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15. De stukken liggen tevens ter inzage in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12 en het dorpshuis in Borkel en Schaft, Dorpsstraat 55.

De stukken zijn vanaf 27 mei 2010 ook in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl. Daarnaast is ook een maquette van de plannen beschikbaar. Deze is gedurende deze periode te zien in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard.

Informatieavond

Om u, naast het formele bestemmingsplan, meer zicht te geven op de uitwerking van het bestemmingsplan, organiseert de gemeente samen met Woningbelang een informatieavond. Deze informatieavond heeft de opzet van een inloopavond. Tijdens deze informatieavond kunt u informatie krijgen over het bestemmingsplan en de verdere procedure. Daarnaast kunnen wij u al een impressie geven van de bouwplannen en de inrichting van de openbare ruimte. Tevens zal er een 3d presentatie zijn, die een goed beeld geeft van de toekomstige situatie.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 15 juni in Zaal Maenen, Leenderweg 58 te Valkenswaard. U kunt tussen 19.00 en 21.00 uur de plannen bekijken en hierover vragen stellen aan de projectleiders van de gemeente, Woningbelang, en de (landschaps)architecten.

Zienswijze

Tijdens de ter inzagelegging van zes weken is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze naar voren te brengen bij de gemeenteraad aan de gemeente Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Beleid en Strategie (ruimtelijke ordening), bereikbaar via telefoonnummer (040) 208 36 65.

Valkenswaard, 26 mei 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

R.F.W. van Eijck.

De burgemeester,

A.B.A.M. Ederveen.

Naar boven