Ontwerpbestemmingsplan ‘Bloesemhof’, Achterweg 16 te Heukelum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 20 mei 2010 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Bloesemhof’ voor eenieder ter inzage ligt. Het plan is in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000.

Daarnaast kunt u via de internetsite www.lingewaal.nl (onder actueel/bestemmingsplannen/plannen in procedure) en op de website ruimtelijkeplannen.nl (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0733.BPHkmAchterweg16-OW01) kennisnemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Toelichting

Het plangebied is gelegen in het noordwestelijke deel van de kern Heukelum, aan de Achterweg 16. De begrenzing van het plangebied wordt aan de noordzijde gevormd door de Linge. Het buitendijkse gedeelte van de Linge, ten noorden van het plangebied, dat deel uitmaakt van het grondgebied, is niet opgenomen in plangebied. Aan de oostzijde wordt de grens gevormd door de bestaande bebouwing aan de Kersenhof. De westgrens wordt gevormd door de kavel Achterweg 18. Aan de zuidzijde tenslotte wordt het plangebied begrensd door de Achterweg.

Volgens het huidige geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Heukelum 1990’, heeft het betreffende plangebied de bestemming wonen en park, met de dubbelbestemming waterstaatkundige doeleinden. Dit bestemmingsplan is bij raadsbesluit goedgekeurd op 8 november.

De ontwikkeling zoals beoogd door de initiatiefnemer de heer C. Batenburg, is op grond van deze bestemmingen formeel niet mogelijk.

Het doel van het bestemmingsplan is het juridisch kader scheppen voor de initiatiefnemer, voor het bereiken van twee doelstellingen: realisatie eigen woonhuis en uitgifte van vijf bouwkavels.

Zienswijze

Tijdens de inzagentermijn kan eenieder schriftelijk een zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN te Asperen. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. Dit kan door een afspraak te maken met de heer Verbokkem, 06 43231289 of via m.verbokkem@lingewaal.nl.

De gemeenteraad neemt binnen acht weken na afloop van de inzagentermijn een besluit tot vaststelling van het plan of als er zienswijzen zijn ingediend binnen vier maanden na afloop van de inzagentermijn.

Asperen, 19 mei 2010

Naar boven