Bestemmingsplan ‘Kerkdorp Acht 2007’

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Kerkdorp Acht 2007’ ligt in het noordelijk deel van het stedelijk gebied van Eindhoven binnen de ring. Het plangebied wordt begrensd door de door de spoorlijn Eindhoven – Boxtel, de Anthony Fokkerweg, de Boschdijk, de Maasstraat, Schiestraat en het gebied grenzend aan de achterzijde van de percelen aan de Alblasstraat met even huisnummers.

Dit bestemmingsplan beoogt een juridisch kader neer te leggen voor het verlenen van medewerking aan gewenste ruimtelijke ontwikkelingen (passend binnen het gemeentelijk beleid) en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Behoudens enkele kleine ontwikkelingen in het plangebied is het bestemmingsplan overwegend conserverend van aard.

Het bestemmingsplan’Kerkdorp Acht 2007’, gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad op 11 juni 2009, is bij besluit van Gedeputeerde Staten van Noord Brabant (GS) van 22 december 2009, nr. 1555253/1618741, goedgekeurd.

Tegen het besluit van GS is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (de Afdeling) en tevens is een verzoek om voorlopige voorziening ingediend bij de voorzitter van deze Afdeling. In de uitspraak van 7 mei 2010 is het verzoek om voorlopige voorziening afgewezen. Gelet hierop is het bestemmingsplan ‘Kerkdorp Acht 2007’ met ingang van 8 mei 2010 in werking getreden. Het bestemmingsplan is echter nog niet onherroepelijk omdat nog geen uitspraak is gedaan op de ingestelde beroepen.

Het bestemmingsplan is in te zien bij de Informatiebalie van het Ondernemersplein van de gemeente Eindhoven in het Kennedy Business Center aan het Kennedyplein 200 (openingstijden: ma van 08.30 tot 19.00 uur en di t/m vrij van 08.30–17.00 uur).

Ook bestaat de mogelijkheid om een digitale versie van dit bestemmingsplan te raadplegen via de website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Naar boven