Bekendmaking verlenen vergunningen aan Hoogheemraadschap van Rijnland

Burgemeester en wethouders van Gouda en de Minister van Verkeer en Waterstaat hebben de volgende vergunningen verleend:

  • Hoogheemraadschap van Rijnland: oprichtingsvergunning op grond van de Wet milieubeheer (Wm) voor een afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) op het perceel Gouderaksedijk 125, 2808 NG Gouda en een vergunning op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) voor het lozen van gezuiverd afvalwater, afkomstig van de AWZI op genoemd perceel op de Hollandsche IJssel.

Burgemeester en wethouders van Gouda zijn het bevoegd gezag ten aanzien van de vergunningverlening op grond van de Wet milieubeheer (Wm) en de Minister van Verkeer en Waterstaat is dat ten aanzien van de vergunningverlening op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo). Het college van burgemeester en wethouders coördineert de vergunningprocedures.

Deze vergunningen kunt u van 27 mei tot en met 8 juli 2010 inzien bij de Milieudienst Midden-Holland en bij Rijkswaterstaat Zuid-Holland.

Binnen deze termijn kunt u beroep tegen de vergunningen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De vergunningen blijven van kracht wanneer u beroep instelt, tenzij u een voorlopige voorziening aanvraagt bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen moet u een bepaald bedrag (griffierecht) betalen.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder zienswijzen hebben ingebracht over een ontwerpvergunning;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen ten opzichte van een ontwerpvergunning;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat waren hun zienswijzen in te brengen over een ontwerpvergunning.

Inzage

Voor inzage en informatie kunt u tijdens kantooruren terecht in het kantoor van de Milieudienst Midden-Holland, Thorbeckelaan 5 te Gouda (telefoon 0182-545700) en bij Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200 te Rotterdam (telefoon 010-402 64 05 of 010-402 70 18). Voor inzage buiten kantooruren kunt u een afspraak maken. Deze bekendmaking staat ook op de website van de Milieudienst Midden-Holland, www.milieudienstmiddenholland.nl.

Naar boven