Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010 en kennisgeving plan-MER bestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010

De bestemmingsplannen Buitengebied van de voormalige gemeenten Lochem en Gorssel zijn zowel beleidsmatig als juridisch niet meer actueel. Door de samenvoeging van de gemeenten is het gewenst om een nieuw eenduidig en actueel bestemmingsplan te hebben. De gemeente heeft daarom besloten tot het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor het gehele buitengebied.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010

Burgemeester en wethouders van Lochem maken bekend dat in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 27 mei 2010 voor eenieder voor de periode van 6 weken (tot en met 7 juli 2010) het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010 ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken kan tijdens kantooruren in de gemeentekantoren Markt 3 te Lochem en Hoofdstraat 28 te Gorssel worden ingezien.

Op de gemeentelijke website www.lochem.nl kunt u een directe link vinden naar de plaats waar het ontwerpbestemmingsplan digitaal kan worden ingezien. De digitale bestanden van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website.

Kennisgeving Plan-MER Bestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010

Voor het opstellen van dit bestemmingsplan is het noodzakelijk een milieueffectrapportage voor plannen (plan-MER) uit te voeren. Op grond van artikel 7.2a van de Wet Milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage 1994 moet ten behoeve van de besluitvorming over het bestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010 een plan-MER worden opgesteld. Dit omdat het bestemmingsplan een kader schept voor een aantal activiteiten ten aanzien waarvan het maken van een milieueffectrapport verplicht is (o.a. uitbreidingsmogelijkheden voor (intensieve) veehouderijen, functiewijzigingen in de natuur of landbouw). Een deel van de in het plan voorgenomen activiteiten vinden plaats in de ecologische hoofdstructuur. Bovendien zijn activiteiten voorzien in of in de nabijheid van Natura2000-gebieden en kunnen significante effecten niet op voorhand worden uitgesloten. Het opstellen van de plan-MER dient ertoe om het milieu een volwaardige plaats te geven bij de plan- en besluitvormingsprocedure over het bestemmingsplan Buitengebied Lochem 2010. De plan-MERprocedure is gestart met de raadpleging van de betrokken bestuurlijke instanties over de reikwijdte en het detailniveau van de op te stellen plan-MER.

De gemeente Lochem heeft inmiddels een plan-MER op laten stellen op basis van het voorontwerpbestemmingsplan. In deze plan-MER zijn verschillende alternatieven en scenario’s betrokken. In het ontwerp van de plan-MER is tevens een passende beoordeling volgens de Natuurbeschermingswet opgenomen. Met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan moet toepassing worden gegeven aan artikel 7.26a, lid 2 van de Wet milieubeheer. Het ontwerp van de plan-MER ligt gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage. De Commissie mer wordt in de gelegenheid gesteld een advies uit te brengen over het ontwerp van de plan-MER.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of de plan-MER mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 17, 7240 AA Lochem. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt bij mw. W. Krikken. Zij is telefonisch bereikbaar onder nummer 0573-28 91 34. Wij verzoeken u om tijdig een afspraak te maken, bij voorkeur 14 dagen voor het einde van de tervisielegging, opdat binnen de termijn van terinzagelegging een mondelinge zienswijze kan worden ingediend.

Naar boven